Ensimmäiseksi suuret pahoittelut raportin ja parilistan viivästymisestä. Omat aikataulut ovat olleet aika kiireiset marraskuun puolella ja tämä yhdessä sairastelujen kanssa on viivästänyt todella pahasti myös tämän ringin loppusanoja. Anteeksi. Itse olin valinnut Emoilulle oman aikatauluni mukaisesti juuri elo-lokakuu välisen ajan. Mutta, koska niin monta pakettia lähti myöhässä, en saanutkaan kuitattua rinkiä päättyneeksi lokakuussa. Nyt tämä raportti on viivästynyt todella pahasti, toivottavasti se kuitenkin tavoittaa nyt ne henkilöt, jotka ovat sitä kaivanneet.

Lokakuuta varten Emon piti tehdä vielä muutama muutos parilistaan, sillä syyskuun jälkeen piti ringistä jälleen poistaa yksi henkilö. Koska Emolla ei ollut mahdollisuutta enään tähän hätään, viimeiseksi kuukaudeksi saada mukaan uutta rinkiläistä paikkaamaan poistettua henkilöä, vaihdoin parijärjestystä nyt niin, että poistetun paketin lähetti toinen rinkiläinen. Parilistaan tulee siis vain ja ainoastaan lokakuun parit. En päivitä sinne, kenen pari ringin aikana on muuttunut, koska asianosaiset itse asian tietävät.

Paketit lähtivät lokakuussa valitettavan myöhään. Muutamia viivästyksiä Emolle ilmoitettiin hyvissä ajoin, mutta vasta viimeisen lähetyspäivän aikaan ilmoitetut viivästykset kyllä tulivat aika pahaan saumaan. Olenkin nyt yrittänyt muistuttaa kaikkia osallistujia siitä, että jatkossa ilmoittakaa heti, jos edes aavistatte paketin viivästyvän (taloudellisen tai minkä tahansa muun tilanteen vuoksi). Mieluisampaa Emolle on ottaa vastaan ilmoitus, että viivästys olikin aiheeton, kuin että tieto tulee viimeisinä mahdollisina päivinä. Täytyy kuitenkin kiittää teitä siitä, että itse aktiiviisesti olitte yhteyksissä pareihinne, jotta vältyttäisiin mielipahalta. On reilumpaa tietää paketin viivästyvän, kuin odottaa sitä turhaan.

Muutoin haluan kiittää kaikkia osallistujia. Vaikka teemat olivat vapaita, oman parin mieltymyksien mukaan koottuja -ne olivat pääasiallisesti luovia ja ajatuksella koottuja. Joten hienosti olette haastavasta tehtävästä selvinneet. Otin Emona tietoisen rinskin tälläisen teeman kokeilussa, mutta minun näkökulmastani se onnistui paremmin kuin osasin odottaakaan.

Haluan erityisesti kiittää kunnialla ringin selvittäneitä henkilöitä, jotka lähettivät sekä saapumis- ja lähtemisraportit oma-aloittesesti Emolle aikataulun mukaisesti. Emon ei tarvinnut kertaakaan suurimmalta osalta karhuta raportteja ja se on hienoa. Näin pitäisikin koko ringin toimia!

Itse olen ollut mukana Salaisen Leivontaystävän jokaisella kierroksella, tähän asti. Emoillut olen kolme kertaa ja muille kierroksille osallistunut tavallisena rinkiläisenä. Joten sanomattakin selvää, että leikki on vienyt minut mukanaan. Nyt kuitenkin pitää todeta, että rinki on mennyt pahasti sellaiseen suuntaan, josta en ole yhtään mielissäni. Ensimmäisiin kierroksiin verrattuna ringistä poistamiset ovat tulleet kuvioihin enemmän sääntönä, kuin poikkeuksena. Muutenkin leikin pohjimmainen idea -toisen ilahduttaminen on jotenkin kokenut kolahduksen. Mukaan on tullut kateellisuutta, mutta ennen kaikkea väliinpitämättömyyttä. Niinpä ainakin toistaikseksi jättäydyn leikistä kokoaan sivuun ja jään odottamaan oleellisia muutoksia rinkiin. Niitä voisi olla esimerkiksi ringin sulkeminen tai vahva rajoittaminen kunniakkaasti hoitaneille rinkiläisille. Toivon, kuitenkin että meneillään oleva rinki ja sen seuraajat hoituvat paremmin!

Kirpakkaa loppuvuotta ja leivonnan iloa!

t.Sly12 Emo/Helmi.fi